@Vadimstein és un fotògraf rus contemporani que s’ha especialitzat a retratar el món de la dansa. Amb una impressionant trajectòria, es recrea en l’univers corporal a través de contrastos de llums, jocs de textures i una certa tendència a un univers oníric.

Vadim executa una perfecta anàlisi de la forma i un equilibri compositiu. Aconsegueix reunir en una sola manifestació artística el conjunt d’altres disciplines com són l’escultura, la dansa, la poesia, la pintura i el retrat. Les seves escenes són una estudiada anàlisi anatòmica on destaca gràcies a un acurat ús de la llum, les formes del cos que aconsegueix embellir per mitjà de la seva sensibilitat artística i la seva tècnica fotogràfica. El cos humà passa de ser objecte fotografiat a una escultura en si mateix.

Els fons, generalment neutres sobre imatges monocromes, fan fixar l’atenció en l’expressió artística que evoca un subtil erotisme i una fràgil sensualitat carregada de passió.

Vadim posa en relleu la relació que l’escultura ha mantingut amb la fotografia des dels seus inicis. La intersecció entre aquestes dues disciplines, amb l’ús del cos humà com a element escultòric, obre una nova perspectiva aconseguida amb la reproducció fotogràfica convertida en una nova obra d’art.

Vadim Stein no és un fotògraf retratista, és un poeta visual. Crea la seva pròpia reinterpretació del cos humà, de la matèria, de la llum i en cadascuna de les seves obres ens obre un nou univers artístic