La cadira Barcelona és un dels mobles més icònics del s. XX. Va ser projectada per l’arquitecte i dissenyador Mies van der Rohe amb la col·laboració de la seva sòcia i companya Lilly Reich. El disseny conceptual estava inspirat en l’antiga “sella curulis”, usada pels magistrats de l’època romana.

El magnífic disseny i les seves harmonioses proporcions han convertit la cadira Barcelona en una obra d’art, en una autèntica escultura d’avantguarda per a l’ús domèstic.

Mies i Reich varen crear la cadira per al Pavelló alemany de l’Exposició Internacional de Barcelona de l’any 1929. Eren uns anys d’inestabilitat política a Europa, de noves fronteres, de revoltes socials i grans moviments migratoris. Davant d’aquest escenari de devastació, els dissenyadors varen aprofitar l’exposició de Barcelona per a anunciar el renaixement de la cultura alemanya, a mode d’aparador i de projecció internacional. És per aquest motiu i pel seu icònic disseny que la cadira Barcelona ha esdevingut una peça clàssica de la història del mobiliari.