Terrassa és Modernista!

Aquest cap de setmana la ciutat es guarneix de Modernisme i llueix vitalitat i optimisme fent un salt al passat. La Fira Modernista, un dels esdeveniments més importants en el calendari cultural egarenc, rememora l’ambient d’esplendor industrial de finals del XIX i principis del XX.

L’Ajuntament va impulsar aquesta Fira el 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l’any 1228 per un privilegi del rei Jaume I. Des de l’any 2007, aquesta Fira Modernista està declarada com a festa local d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

Artesania al carrer, recreacions d’oficis, espectacles, mercats, exposicions, visites guiades al nostre patrimoni i la ciutadania vestida d’època creen una experiència única que no ens podem perdre. De fet aquesta Fira ha esdevingut un acte cultural que no ha deixat de guanyar visitants convertint-se en un dels esdeveniments de major projecció de la nostra ciutat.

Enguany la Fira conserva la temàtica prevista l’any passat, la de l’esport. De fet, aquest any podem presumir de la designació de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport, a més de la il·lusió que representarà acollir, el 2022, el Mundial d’Hoquei femení.

Fem ciutat!