Mai és tard perquè un artista rebi el reconeixement que es mereix. Felicitem la Sala Muncunill de Terrassa per la magnífica exposició dedicada a l’obra de Ramon Masats, un fotògraf de prestigi internacional però pràcticament desconegut a la seva terra.

En Ramon va iniciar la seva trajectòria artística a la Societat Fotogràfica del Casino de Terrassa. Un fotògraf trencador, avançat al seu temps. La seva visió de la realitat anava més lluny de la tradició de l’època i per aquest motiu ràpidament va encaixar amb d’altres fotògrafs de renom com Miserachs, Maspons o Terré. El seu llenguatge desafiava els formalismes amb voluntat pretesa de superar els dogmes estètics que sotmetien la fotografia a una visió pictòrica.

No va passar inadvertida la seva genialitat i l’any 1957 va començar a treballar a Madrid per a la Gaceta Ilustrada, recorrent Espanya i retratant el seu costumisme. Posteriorment, va endinsar-se en altres disciplines com el cinema i la televisió.

Aquesta exposició, comissariada per Chema Conesa, és una ocasió meravellosa per aprofundir en el seu bagatge i viatjar pel seu llenguatge fotogràfic, recórrer i reconèixer les diferents èpoques, investigant noves tècniques i nous formats.
Aquest viatge pel seu imaginari és un molt bon homenatge a un artista que ha recollit premis i reconeixements arreu del món, però que finalment torna al lloc on tot va començar…