La butaca Chester va néixer a principis del segle XIX. Aquesta icona britànica procedeix de la imaginació d’un ebenista londinenc que, seguint les indicacions del Comte de Chesterfield, va construir un seient on els homes distingits es trobessin còmodes i mantinguessin una postura alçada. D’aquí ve que el respatller i els braços del seient Chester es trobin a la mateixa altura.

Posteriorment aquesta peça es va convertir en el gran sofà que avui coneixem. Una vegada vist per dames i cavallers de l’alta societat britànica, el model passaria a formar part del mobiliari dels elitistes clubs masculins primer i dels habitatges de la classe acomodada després. Qualsevol que pogués permetre’s un Chester, n’havia de tenir un, per a així demostrar o aparentar el seu estatus social. El fet és que el Chester es va convertir en una peça imprescindible a l’Anglaterra victoriana.

Fa més de dos-cents anys que el Chesterfield va néixer i no ha envellit ni un sol dia des de llavors. Dissenyadors i decoradors han aconseguit adaptar la forma i l’entapissat capitoné a totes les èpoques. L’han convertit en una peça més còmoda i també més adaptable a les llars modernes i a tota mena d’entorns estilístics.