La casa de Tomás Allende, ubicada al centre de Madrid, ha acollit l’edició de Casa Decor d’enguany. Aquest singular edifici projectat per l’arquitecte Leonardo Rucabado i d’estil regionalista, destaca per la seva riquesa ornamental a la façana.

Per a qui no ho conegui, Casa Decor és una oportunitat única per a descobrir les últimes tendències en el món de l’interiorisme, gràcies a les capacitats creatives i artístiques dels seus creadors. Arquitectes, interioristes, decoradors o artistes plàstics hi poden participar contractant una de les sales i construint el seu projecte decoratiu en un entorn referent i d’alt impacte mediàtic en el sector.

En aquesta edició, seguint les tendències del món de la construcció i l’edificació, s’han valorat criteris com la sostenibilitat i la innovació, premiant projectes d’economia circular i d’impacte gairebé nul per al medi ambient.

Tot i el seu eclecticisme conceptual, aquest any s’han pogut intuir tendències com la rellevància decorativa de parets, respecte als terres i sostres, amb magnífics acabats a mà i amb relleus molt pronunciats i treballats amb diferents materials com el marbre, vidre, guix, textures amb morter, polímers d’última generació… La il·luminació també continua guanyant protagonisme com a element clau en l’interiorisme, creant escenaris i atmosferes úniques. Per últim, també es percep l’intens ús de les línies corbes en el disseny d’interiors, explorant la recerca d’espais singulars.

Cada sala ens va descobrint les grans possibilitats decoratives sense perdre criteris de naturalitat i sostenibilitat. Teixits naturals com el lli o el cotó, confeccionats amb tècniques tradicionals no perden vigència. Les venecianes folrades en teixit són un referent a diferents estands, així com la introducció cada cop més habitual de la domòtica amb guies motoritzades.

Si sou amants de la decoració i l’interiorisme no us perdeu l’oportunitat de visitar-la!